Tuesday, 10 May 2016

BISKUT COKLAT ALMOND SQUARE

BISKUT COKLAT ALMOND SQUARE
=============================

BAHAN-BAHAN

Bahan A
-220 gram mentega
-210 gram gula kastor
-100 shortening
-1 sudu teh ising vanila

Bahan B
-350 gram tepung gandum
-135 gram tepung beras
-25 gram serbuk koko
90 gram badam kisar
-1 sudu teh emplex

-Coklat ball dan coklat masakan untuk hiasan

Cara membuatnya :

1.Campurkan semua bahan A dan pukul hingga sebati.
2.Masukkan pula kesemua bahan B dan pukul sehingga menjadi adunan.
3.Canai dan terapkan dengan acuan empat segi.
4.Bakar pada suhu 150 darjah celsius, selama 25 minit. Sejukkan seketika.
5.Lorekkan dengan coklat masakan serta tabur coklat ball di atasnya.
6.Simpan dalam bekas kedap udara.

Kandungan untuk 20 biji coklat almond square

Sumber: http://resepiraya.blogspot.my/

No comments:

Post a Comment

Home

Contact

Disclaimer